peperenian leumpang bagian 3

Peperenian | Rupa Rupa Leumpang (3)

Share ya : )

 

  1. Ngagandeuang = leumpang salse, dada ajeg bari keupat laun
  2. Ngageang = leumpang semu egang
  3. Ngageblay = leumpang awewe, anca, bari keupat laun, geblay-geblay
  4. Ngageblig = leumpang bari neundeut-neundeutkeun suku nepi ka blag-blig-blug
  5. Ngageboy = leumpang awewe nu rada lintuh, awakna semu leuleus
  6. Ngagegag = leumpang kendor semu bareurat awak
  7. Ngageyot/ ngagiyet = leumpang awewe bari semu ngobah-ngobahkeun bujur


  8. Ngageuyeunggeung = leumpang laun nu keur gering atawa nu kakara hudang gering
  9. Ngagidig, ngagedig = leumpang gancang sarta segut
  10. Ngagigeug = leumpang semu beurat ku awak, oyag ka kenca ka katuhu
  11. Ngagilincing = leumpang teu mawa nanaon
  12. Ngagiplek = leumpang awewe nu gendut, bujurna guplak-giplek
  13. Ngagitek = leumpang awewe bari semu ngagutak-gitek bujur.
  14. Ngalanggeor = leumpang awewe (biasana nu lenggik) nu alus katempona

(Drs. Lily Azies Saleh, M.Pd.)

Baca juga

Menurut kamu?

Email kamu tidak akan disebarkan. Tanda bintang wajib diisi *